Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 500 učenika

Jovanović svečano otvorio Tehničku školu Nikola Tesla

tehnicka skola nikola tesla,otvorenje
Branimir Bradarić/VLM
17.05.2013.
u 12:43

Zahvaljujem svim učenicima, profesorima i roditeljima na strpljenju sve ove godine. Ova škola je i u otežanim uvjetima ostvarivala odlične rezultate, kazao je ministar Jovanović

Poslije tri godine radova na obnovi, nekoliko tvrtki koje su završile u stečaju te više prosvjeda učenika i roditelja danas je svečano otvorena obnovljena Tehnička škola Nikola Tesla. Vrpcu na ulaznim vratima škole presjekli su zajedno najbolja učenica škole Violeta Mazur i ministar obrazovanja Željko Jovanović.

– Zahvaljujem svim učenicima, profesorima i roditeljima na strpljenju sve ove godine. Ova škola je i u otežanim uvjetima ostvarivala odlične rezultate. Očekujem da će oni sada u novim i funkcionalnim uvjetima biti još bolji, rekao je Jovanović dodajući kada je došao prvi put u posjetu školi da se našao u bezizlaznoj situaciji. Izlaz je pronađen na način da se gotovo 500 učenika privremeno smjesti u prostorije Veleučilišta Lavoslav Ružička dok su istovremeno radovi na obnovi intenzivirani. Jovanović je rekao da se iz primjera ove vukovarske škole moraju izvući pouke, a to je prije svega način ugovaranja poslova.

Naime, kroz sustav javne nabave posao obnove dobila je tvrtka koja je izlicitirala radove u visini od oko 7 milijuna kuna iako su sve procjene govorile da je za taj isti posao potrebno 15 milijuna kuna. U Tehničkoj školi preostalo je dovršiti radove na obnovi sportske dvorane što će biti završeno do početka nove školske godine. Međutim, već sad su se pokazali i određeni propusti poput onoga na krovištu koje će opet morati u obnovu.

– Sigurno je da će Ministarstvo obrazovanja i dalje pratiti rad i potrebe ove škole. Ovih dana bit će raspisan i natječaj za obnovu Osnovne škole Nikola Andrić u Vukovaru s čime bi zaokružili cjelinu objekata koji vape za obnovom, rekao je Jovanović. Komentirajući novinarski upit zašto se škola po drugi put otvara, Jovanović je rekao da to ipak nije tako.

– Prvi put sam došao ovdje uvjeriti se je li sve u redu i je li djeca mogu krenuti na nastavu. Ovo je svečanost otvaranja škole. Inače, Dan škole obilježava se 16. svibnja, a kako je toga dana bila sjednica Vlade RH, nismo mogli doći u Vukovar. Stoga je ta svečanost odgođena za dan poslije. Isto tako htio sam iz Vukovara maturantima iz cijele Hrvatske poslati poruku u kojoj im čestitam završetak nastave i da im poželim sreću na ispitima Državne mature kako bi upisali željene fakultete, rekao je Jovanović.

Zadovoljni obnovljenom školom su i učenici i profesori koji su u kratkom programu podsjetili na dane u hladnim i neuvjetnim učionicama. Ravnatelj škole Đorđe Lukić zahvalio je ministru Jovanoviću na uloženom trudu da gotovo 500 učenika konačno ima normalne uvjete za rad.

>>Nakon 3 godine radova krenula nastava u Tehničkoj školi N. Tesla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije